Toista lasta ehdittiin odottaa meille neljän kierron ajan. Toukokuun alussa tein ensimmäisen raskaustestin, joka oli negatiivinen. 35-40 päivän kiertojen kanssa riitti odottelua. Kesällä oli vaikea hoitaa ajoitukset vauvantekohommille ja kaksi kertaa tein taas turhia raskaustestejä. Kaikenlaisia pms-oireita ilmeni ensimmäisen synnytyksen jälkeen. Pari kertaa hämäännyin luulemaan olevani raskaana ja kun vihdoin olin, en ollut uskoa, sillä onhan näitä oireita ollut ennenkin.

"Näiden oireiden kanssa on piinaava odotella menkkoja:
- vilu
- poikkeuksellisen iso hyökkäävä nälkä
- väsytys
- imetys tuntuu kuin poika käyttäisi hampaita
- vatsassa tuntuu hassulta, jotain etäisesti repäisykipuja muistuttavia tuntemuksia
- lieviä äklötyksen ja pahan olon tuntemuksia

Ja sitten toisaalta
- säät kylmenivät muutama päivä sitten
- olen pahasti hiilarikoukussa taas
- lapsi heräilee välillä öisin ja on alkanut aamulla nousta aiemmin
- lapselle on puhkeamassa kaksi uutta hammasta
- koskas nyt ei vatsassa tuntuisi kummalta.
- pms-äklötystä on ollut ennenkin"

Tarkoitus oli ulkomaille muuton takia tämän viimeisen kierron jälkeen pitää pitempi yritystauko, jos nyt ei tärppää. Miehen mielestä lauantai 1.9.07 oli hyvä aamu testata ja minä testasin:

"Viime yönä en oikein saanut unta. Kaiken maailman asiat vain pyörivät mielessä ja kahden aikaan katsoin viimeksi kelloa. Esikoinen tuli aamumaidolle sitten viiden aikaan ja vihdoin kymmenen aikaan nousin miehen ja lapsen jälkeen ylös ja laahustin vessaan katselemaan negaa. Pissin kippoon ja uitin testitikun päätä. Katselin, kun punainen väri näytti taas liukuvan testialueen läpi jättäen jälkeensä vain tarkistusviivan. Mutta sitten alkoi erottua haamu...
867753.jpg
Valtava tunnehyöky kävi läpi ja olin itkeä. Otin tikun ja vein miehelle. No, no, no, se malttamattomana kyseli kunnes näytin tikkua. No mitä tässä ny lukee. Siinä lukee, että me haetaan daim-kakkua tänään.

Sitten vasta iski kumpaankin se jännitys, mikä aiemmin oli pysynyt enimmäkseen piilossa. Koko kroppa tärisi. Mä mietin vielä hetki sitten, että en mä ihan tajua tätä. Mut jos mennään kaupungille, ni käydään ostamassa Lindexistä niitä pöllövaatteita."

Odotuksen odotus on vihdoin ohi. Laskettu aika on omien laskujeni mukaan 10.5.08