Esikoisen odotusajalta muistan elävästi väsymyksen raskauden alkupuolelta ja sen, että pää ei vain yksinkertaisesti toiminut. Järki ei tahtonut ollenkaan luistaa. Sama tuntuu alkavan nyt jo. Väsyttää kovasti melkein koko ajan ja vaikka miten yrittäisi miettiä, niin välillä tuntuu, ettei päässä liikahda yksikään ratas. Iltaa kohden väsymys lisääntyy ja erityisesti siinä 4-5 välillä, kun mies tulee töistä, olen ihan uuvuksissa.

Aloitin D3-vitamiini- ja kalsiumkuurin. Deetä tulee kaksi kertaa suositeltu päiväannos, sillä siitä ei pitäisi olla vaaraa, etenkin kun syön sitä hyvää kolmosdeetä. Kalsiumlisää tarvitsen imetyksen ja raskauden takia. Muut ravintolisät ovat vasta harkinnassa, mutta nämä koen tärkeiksi ainakin. D-vitamiinin erityisesti nyt kun päivät taas lyhenevät.

Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti tarkoittaen mahdollisimman vähiä viljatuotteita ja sokeria. Sen sijaan paljon kasviksia, salaattia, vähän hedelmiä ja sopivasti lihaa ja riittävästi rasvaa. Ainakin nyt alkuun se on tuntunut melko helpolta. Aivan kuin mahdoton makean ja hiilarinälkäni olisi hiljentynyt raskauden myötä. En valita yhtään. Sen sijaan tämä auttaa pitämään painonnousua järkevänä.

Liikuntaa tarvitsee lisätä. Kolmen viikon aikana olen käynyt lenkillä kolmesti. Tänään kävelin reilun tunnin ja sykemittari valitti aina, jos syke nousi yli 150lyönnin "turvarajan". Kalorikulutusarvio oli 525kcal. Kertoo lähinnä, että peruskuntoni on iänikuisella melko huonolla tasollaan. Minun on turha kuvitellakaan juoksemista. Mutta jos saisi edes tämän kunnon pidettyä läpi raskauden ja ehkä jopa kohotettua sitä hieman, auttaisi se synnytyksen rasituksen kanssa. Tällä toisella kertaa kun jo ymmärrän mikä merkitys kunnolla synnytyksessä on. Eli liikkumaan aina kun sää sallii ja jos ei salli, niin silti. Vaikka sitten illalla vasta kun mies on kotona ja hoitaa esikoisen. Vähintään se 2krt viikossa ja mieluummin enemmän. Ei tarvitse juosta hakemassa esikoistakaan koko ajan vaarallisista paikoista, kun laittaa sen rattaisiin istumaan ja lähtee lenkille.