Perjantaina kätilö kävi. Jouduin vastaanottamaan yksin pojan kanssa, koska mies oli iltapäivästä yhä töissä. Mutta hyvin kaikki meni. Sain englantia ulos suustani ja lähestulkoon kaikki tuli puolin ja toisin ymmärretyksi. Kätilö kyseli terveyshistoriaani ja sukurasitteitani. Isäni diabetes ja epämuodostuneena syntynyt ja pian kuollut sisareni täytyy mainita, kun menemme sairaalaan (kai rakenneultraan). Toivottavasti nämä eivät täällä määrää mihinkään sokerirasitukseen ihan vaan sillä perusteella, että isälläni on kakkostyypin diabetes, jonka syntyyn lienee ylipainolla ollut osansa. Se olisi epäreilua, kun edellisessä raskaudessakaan mitään ongelmia ei ollut.

Sain paksun kansion, jossa on paljon tilaa kätilön muistiinpanoille, tietoa meille ja infoa terveydentilastani, jotta voin sitä näyttää missä ikinä joudunkin hoidettavaksi raskauden aikana. Lopuksi kätilö kämmenkokoisella dopplerillaan kuunteli vauvan sydänääniä. Painotti, että ei hän koskaan ole saanut niitä kuuluville ennen kuin 13 viikkoa on ollut täynnä. Heti äänet löytyivät. Kätilö alkoi taivastelemaan, että johan on, hän ei kaikilta naisilta löydä vielä kun 14 viikkoakaan on täynnä ja sitten ne iiitkevät. Esikoinen uteliaana nojaili sohvanreunaan ja kun pienen sydämen jumputus alkoi kuulua, pojan pää lähti liikkumaan samassa rytmissä.

Lauantaina mies tuli vatsatautiin. Oli heikko, kuumeinen ja oksensi kahdesti. Minulla alkoi illan mittaan vatsaa hieman poltella. Eilen mies oli paljon parempi jo, joskin heikko syömättömyyden takia. Minä ihan kanttuvei. Vatsaa poltteli, kuumekin nousi ja mitään ei uskaltanut syödä. Koko päivänä kaksi jäätelöpuikkoa ja illalla puoli banaania. Tänään mies lähti töihin ja itse olen jo parempi. Esikoinen ei näytä tautia saaneen. Imetys ehkä taas suojasi. Hieman mietityttää, onko tällaisella taudilla vaikutusta sikiöön, mutta en jaksa huolehtia. Kyllä sen jossain vaiheessa saa tietää. Odottelen nyt ihan rauhassa josko lähiviikkoina jo alkaisi liikkeitä tuntua. Vielä on niin hentoinen vauveli masussa, ettei jaksa riittävän lujaa potkia ja möyhytä.