Mies soitteli kätilölle heti tiistaina, kuten tämä oli ennen Suomen reissuamme pyytänyt. Ihan vaan ilmoittaakseen, että yhdes koos ollaan yhä. Kätilö oli huojentunut. Oli nähnyt painajaisiakin meistä. Hassu täti.

Sain Mummun jäämistöistä kertakäyttöisiä patjansuojia ja yhden pestävän, josta kyllä epäilen, ettei se ollut käyttämätön, vaikka niin väitettiin. Muistuttaa kestovaippakosteussulkukangasta, eli pulia, mutta on rutkasti paksumpaa ja jäykempää. Se kävi eka 60 asteen pesun, sitten likosi etikkavedessä toista vuorokautta ja nyt on toistamiseen takana 60 asteen pesu. Jos ei lemu irtoa, ni menee roskiin.

Kertakäyttöisistä lienee hyötyä synnytyksen tienoilla ja niitä onkin kymmenkunta. Vielä vaan kun tietäisi, että kuuluuko ne laittaa muovi- vai paperipuoli alaspäin. Sama pähkäily oli muuten esikoisen äitiyspakkauksesta löytyneen muovitetun froteen kanssa, että mitenpäin tää kuuluu. Ja vähän samaan tyyliin ihmettelin aikanaan kertissiteiden kanssa, että kumpaan suuntaan yösiteen pitempi pää on tarkoitettu, eteen vai taa. Ei ollut käyttöohjetta. Sen verran tajusin kyllä, että liimapuoli housuja päin.