Kävinpä tuossa "huvikseni" vaa'alla. Hieman tuppas masentamaan tajuta, että puoli kiloa matkaa niihin lukemiin, mitä oli kun esikoisesta lähdettiin synnärille. Että voikamalakumääooniso. Mut sit rupesin laskeskelemaan, että ei se oo vasta ku n. +11kg raskauden alusta. Että jos tässä nyt ei ihan kilo per viikko tuu loppuaikaa painoa, niin saatettais pysyä normaalilukemissa tällä kertaa painonnousun suhteen. Luultavasti kuitenkin vähemmän tulee kiloja kuin viimeksi. Että jotain positiivista sentään, vaikka säärissä on raskausarpia. Ananasta voisin ruveta napsimaan, kun tuntuu, että pikkuisen turvottaa.

Siis oikeesti, SÄÄRISSÄ! Ekal kerral tuli lähinnä vaan takapuoleen ja reisien yläosaan. Nyt ei taaskaan näy mahassa mitään, mutta sääret repee. Jos mää viäl oon joskus raskaana ni varmaan saan seepravarpaat. Tosin nyt kun jo tässä vaiheessa on painoa noin paljon niin voipa tässä vielä mahaki ruveta repeileen. Katsellaan.

Maha painaa jo sen verran, että lavuaarin mataluuden tuntee selässä kun pesee esikoisen takapuolta tai kakkavaippoja. Ja silityslautaa pitäisi korottaa sitäkin, kun ompelimohommat alkaa käydä silityksen osalta raskaiksi. Kävelen takakenossa ja olo on ahdas. Jokusen kerran olen liikahtanut varomatta ja vatsalihaksissa tuntunut kipua. Venytyksessä nekin. Eikä oikein lohduta, että semmosen kuukauden verran olo tästä vaan ahtautuu ja hankaloituu lisää. Mut ei oo toisaalta enää montaa viikkoa ja aika kuitenkin kuluu yhä nopsaan. Mutta kyllä vaan jaksaa aina vaan harmittaa, että vessa on yläkerrassa.

Jonkun verran supistelee, mutta ihan kivuttomasti. Välillä hiukan henkeä ahdistaa ja tuntuu tukalalta, mutta sen verran kesyä menoa, että ei näistä mitään vaaraa ole. Vielä hiukan reilu 2 viikkoa ja sitten on viikkojen puolesta lupa puskea lapsi maailmaan kotona.

Kevät tulee ja tänään oli takapihalla melkoisen lämmin istuskella kun katselin esikoisen perään. Hiukan tuli sellainen olo, että pian alkaa tuntua oikealta ajalta vauvan tuloon. Kevät, lämmin. Silleen sen vähän niinku kuuluu ollaki. Luultavasti esikoisen "vika" kun syntyi kesäkuun alussa.