Se on näköjään taas alkanut. Kropan valmistautuminen synnytykseen. Eilisestä alkaen supistellut aiempaa tujakammin, mutta ei vielä kipeästi. Kuitenkin suht säännöllistä ja melko hankalan tuntuista kun esikoista pitäisi tässä samalla hoitaa. Jos voisi vaan maata paikallaan, niin mikäs siinä, supistelkoot. Yöllä oli joko taukoa tai sitten ei ollut niin tuntuvaa, että olisin siihen herännyt. Mutta älkääpäs nyt riemastuko. Esikoisesta olin tällä raskausviikolla jo 4cm auki ja silti synnytykseen meni vielä kolme viikkoa. Että tätä lajia saattaa tässä olla vielä pitkäänki edessä. Tuntuvat meinaan aika samanlaisilta nyt kun mitä ne viime kerran useamman viikon silloin tällöin ilmenneet supistukset. Jossain vaiheessa tuli jo 4-5min välein, mutta nyt tuntus tauot pitenevän.

Kätilö kävi taas tänään. Aloiteltiin vyöhyketerapiaa, joka tulee hällä mukana palvelussaan. Oli kyllä kivan rentouttavaa. Mies tilasi synnytysammeen tänään ja eilen pakkailtiin esikoiselle hoitokassia valmiiksi. Illalla voisi mulle laitella sitä varmuuden vuoksi-sairaalakassia ja syynätä muutenkin mitä kaikkea on jo valmiina. Pitäisi synnytyssuunnitelmaa kirjoitella vähäsen kätilölle englanniksi. Nyt kyllä tuntuu, ettei pää luista sellaiseen, mutta katsotaan. Olen vähän sitä mieltä, että vauva vaihtoi kylkeä eilen, mutta muljautti itsensä takaisin lähtöasemiin ennen ku kätilö saapui. Välillä on ihan reipasta menoa mahassa, kun pikkusälli potkii.

Esikoinen on aina mahani nähdessään sitä mieltä, että "vauva syntyy". Ollaan hänen kanssaan juteltu siitä, että sitten ku vauva syntyy, niin laitellaan sille vaippoja ja puetaan vaatteet ja vauva saa sitten maitoa tissistä jne.