Tässä nyt kolmatta päivää on näitä ennakoivemman tuntusia supisteluja, jotka levossa rauhoittuu ja pystyasennossa saa potkua. Vauvan pää siellä taitaa kovasti provosoida. Tulipa tänään melkoinen deja-vu -hetki, kun laittelin esikoiselle ruokaa. Pikkuhousunsuoja pöksyissä olen kuljeskellut jo jokusen viikon, kun loppuraskaudessa se on tarpeen jos ei parin tunnin välein halua pistää puhtaita alushousuja. Että sekin tuki tätä hetkellistä harhautumista. Tuli meinaan sellainen olo, että jaa on menkat alkamassa, eiku hetkinen, no eikä ole!

Rupesin miettimään, että mitäs kaikkea yhtäläistä tässä nyt on. Ensinnäkin joo se pieni side pöksyissä, aika ilmiselvää. Toiseksi mulla kuukautiset aina varoittelee tulostaan montakin päivää etukäteen (paitsi synnytyksen jälkeen kun olivat kivuttomia, niin eivät paljoa varoitelleet, mutta siis ennen vanhaan), ja siis ny näyttäs taas siltä, että synnytyskin varottelee tulostaan tälleen rauhallisesti hyvissä ajoin. Liekö sitten niin, että mitä isompi juttu kohdusta pitäisi saada ulos, niin sitä kauemmin siitä toimenpiteestä varoitellaan. Viimeksi ainakin reilun kuukauden varoitteli. Kolmanneksi suolen toiminta tuntuu nyt tehostuneen ja vauhdittuneen ja menkkojen aikaan mulla on aina vatsa vähän löysällä. Samantyyppiseltä tuntuu. Neljänneksi menkkojen tienoolla mulla ei oikein ole ruokahalua ja tässä on nyt pari päivää ollut sellainen olo, että ei huvittaisi syödä eikä ainakaan isoja annoksia. Kuukautisviikko olikin ihan loistava aika aina aloittaa laihduttaminen. Ja se kesti sitten yleensä sen viikon verran. Luonnollisesti. Saas nähdä käykö synnytyksen kanssa samoin kuin menkkojen, että sitten kun se tosimeno alkaa, niin sen tuntee kyllä heti. Menkkoja odotellessa sai välillä päivätolkulla tuskailla, että alkais ny jo, ku vaa jatkuvasti varottelee, mutta sitten ku ekan kerran kramppas lujempaa ja ties, että no ny, ni aina sitä malttamattomuutta kerkes hetken katua ennen ku ehti särkylääkettä napsimaan. Ah, miten nostalgista. Toivottavasti sitten kun ne taas alkaa, niin olisi yhtä kivutonta kuin esikoisen jälkeen.

Tänään taas joitakin hivenen tiukempia supistuksia, mutta epäsäännöllisesti eikä kipeästi. Että sen verran uskaltaisin ennustaa, että synnytys tulee vielä eteen, varmaankin kuukauden sisään.