Marpsa on vihdoin saanut oikean yläetuhampaan ikenestä läpi. Tämä tapahtui toissapäivänä. Toinen hammas seurannee viikon sisään siihen viereen.

Me ollaan räkätaudissa. Naapureita myöden (siis sukunaapureita). Kuumetta on ollut vain vauvalla ja silläkin 37,5 toissapäivänä. Eilen tautia uhmaten uhkarohkeilimme ja kävimme Ikeassa koko porukka. Nyt on kaikkein halvimmat vaatekaapit pojilla ja mun riemuksi maalausta odottaa lapsikokoinen pöytä+2 tuolia-setti. Poikasten nukkuessa kokosimme ne kaikki eilen iltamyöhällä. Tänään aamupäivällä asetin ne paikoilleen ja lajittelin poikien vaatteet niihin ja totesin, että kumpikaan poika ei tartte nykyistä kokoaan yhtään vaatetta. Jouduin joitain laittamaan tarpeettomina poiskin. Vähän näytti vauvan kaappi vaatteineen tummalta ja ankealta, mut ne kivoimmat värikkäimmät vaatteet on tietty pesussa.

Tänään arvioin, että Marpsa herää öisin 3-7 kertaa. Tuskin ainakaan vähemmän kuin 3 ja toisinaan selvästi useammin. Iltayön unien aikana juoksen keskimäärin jo kolmesti nukuttamaan poikaa uudestaan. Siis ennen kuin itse menen nukkumaan. Se on nyt saanut päähänsä nousta konttaamaan heti jos havahtuu yöllä ja nukutus on jatkuvaa pojan kampeamista makuuasentoon. Välillä olen pitänyt unipussin helmaa polvieni välissä ja siten rajoittanut pojan menoa, mut tää nokkatukkoisuus on tehnyt yhdellä kyljellä pitkään makaamisen nyt tuskaisaksi. Isänsä on pari kertaa nukuttanut vauvan loppuun ja vähän tuo on äidin perään itkeskellyt (ku ei oo päässy sammumaan tissi suussa. Toki imetän aina ennen nukahtamista, mut eipä tuo ehdi siinä vielä nukahtaa kun maha on täysi).

Huomenna ollaan esikoisen veritankkauksen takia kai koko päivä sairaalassa. Mä olen varmaan aamupäivän kolmestaan poikien kans, mut heen iskänsä on luvannu tulla aiemmin töistä. Mä varmaan meen sit Pöpsäsen kans karkuun ja käyn kattomas vähän matkan päästä huonekalumaaleja. Tässä on nyt hetken aikaa rauhallista ennen esikoisen sädehoitojen alkua. Tosin varmaan useamman kerran käydään lähisairaalassa hiutaleilla ja verillä.

Ukille vielä hyvää syntymäpäivää meiltä!