Synnyttäminen Lontoon seudulla ei niin helpolta vaikutakaan. Vaihtoehtoja on useampia. Googletin ja opiskelin eilen.

- Tavallinen sairaala, josta ei tiedä taas yhtään mikä hapannaama ja millä arvoilla tulee "avustamaan" synnytystä. Riskipeliä.
- Kotisynnytys, jonne tilataan kätilö kaupungin sairaalasta. Taaskaan ei tiedä mikä hapannaama tulee ja voi vielä joutua taistelemaan vähiä resursseja vastaan.
- Kotisynnytys yksityisen kätilön kera. Tähän sisältyy raskaudenaikainen seuranta omassa kodissa yhden ja saman kätilön kanssa, kotisynnytyksen hoito ja synnytyksen jälkeiset tsekkaukset. Kuulostaa ihanalta, mutta kustantaa 1800-4500£ AUTS!
- Synnytyskoti, joka on kodinomaisempi ympäristö sairaalaan verrattuna ja toteuttaa pehmeämpiä arvoja. Kunnallinen on ilmainen,  Yksityisillä maksaa 3000-4000£. Tämä olisi ihana, mutta kaavailemallamme asuinalueella ei ole lähellä yhtäkään ja ainoa lähellä oleva kunnallinen on väärässä kaupungissa. Luultavasti eivät siis huoli meitä.

Koska mulle olisi tärkeää, että pystyisin luottamaan kätilöön ja kokemaan oloni turvalliseksi (=elinehto hyvin sujuvan luonnonmukaisen synnytyksen kannalta), se vaatisi entuudestaan tutun kätilön ja ympäristön, jossa kokisin olevani päätäntävallassa itsestäni ja turvassa työntekijöiden mielivallalta. Käytännössä siis kotisynnytys ja yksityinen kätilö. Mutta mistä hiivatista rahat. Ellei sitten muuton jälkeen ala kerjuumielesssä soitella paikallisia kätilöitä läpi, että mä tarviiiiiiin kotisynnytyksen, mutta meillä ei oo varaa maksaa koko hommasta ihan niin paljon. Kotikätilöt tekevät usein kutsumustyötä, joten on pieni mahdollisuus, että halvempikin diili syntyisi.

Ehkä ensin pitää mennä julkiselle puolelle edes kysymään, että onko millään mahdollista, että pystyisin etukäteen tapaamaan kotikätilöni julkisella puolella ja keskustelemaan hänen kanssaan. Ihan vain siksi, että pystyttäisiin sillä välttämään turhia lääketieteellisiä toimenpiteitä sitten synnytyksessä. Pah, saas nähdä. Vielä kun pitäisi englanniksi kaikki selittää, niin ei käy mitenkään erityisen helposti.