Vauvalle on nyt sitten päätetty nimi. Ei kannata sen perään kysellä, ei olla kerrottu ees esikoiselle, joten ihan turha kuvitella. Täällä kyselevät heti kaikkiin papereihin lapsen nimeä ja tässä on nyt jos jonkinlaista vauvan osalta ollut. Mies kävi esikoisen kanssa eilen kahdestaan hakemassa pojalle syntymätodistukset, joihin vaadittiin nimi. Lähiaikoina miehen pitää vielä käydä todistuttamassa ne paperit oikeiksi (£27) ja sitten vasta sopii mennä Suomen suurlähetystöön pistämään väestörekisterikeskukselle vauvan rekisteröintikaavaketta. Sitten on vielä jäljellä yksi jännitysmomentti, meinaan että hyväksyykö Suomen nimilautakunta koko nimeä. Minun järkeni mukaan ei olisi mitään syytä olla hyväksymättä, ei se mikään uniikki ole vrk:n nimipalvelun mukaan, mutta mistäs noista koskaan tietää. Ja että jos ne päättääki, että ehei, ni mitäs sitte. Täytyy varmaan hakea pikkusällille kaksoiskansalaisuutta tms. Passia varmaan kannattaa hakea vasta ku väestörekisterikeskus on lapsen systeemeihinsä rekisteröiny. Jos vaikka vielä tänä kesänä päästäis Suomessa käymään.

Tänään meillä poikkesi ihan yllättäen sellainen setä, jonka titteli oli health visitor. Ei me tiedetty että sellanen oli tulossa ja syynä sille, ettei oltu ilmotettu, oli että ku tällä sedällä ei ollu meen puhelinnumeroa. Ei me ollakaan sitä numeroa ku vasta sataan paikkaan täällä ilmotettu, mutta näillä ei oikeen tieto kulje. Mä haisin ihanasti hieltä, päällä yöpaita ja rumimmat mahdolliset imetysliivit, joita yöpaita ei lähellekään kokonaan peitä. Hehkeetä. Poika punnittiin (4240g) ja päänympärys mitattiin ja saatiin pojalle punainen "neuvolavihko". Saatiin myös rokotelehtisiä ja setä tulee ensi viikolla taas käymään. Esikoinen ujosteli kovasti.

Pikkumies on oikein hyvinvoiva tapaus. Peppu sillä pääsi tässä kyllä ihan punaiseksi kerran, mutta meillä on tosi hyvää rasvaa, joka paransi vuorokaudessa punoitukset. Muutoin vauva elää aika normaalia vauvan elämää. Syö, nukkuu, röyhtäilee, valittaa mahaansa, kakkaa ja pissaa. Välillä se mulkoileekin ympäristöä, mutta silmät eivät vielä kohdennu juurikaan. Semmonen pieni röhinäpossu.