Parina iltana olen ottanut vauvalta tutin pois kesken nukutushommien. Ajattelen, että tutti on hyvä simauttaja, viimeinen piste, kun vauva on lopulta häärännyt itsensä unen partaalle (tänään  meni 1,5h. Tarttis tutkia miten nukutetaan vauva sillon ku se ei nukahda rinnnalle eikä valjaisiin). Vauva se pysähtyy ja alkaa katsella hämärässä ympärilleen sängyssä, että mihin se tutti meni. Se on jotenkin tosi suloista. Tuo osaa pitää mielessään tutin olemassaolon, vaikkei sitä koko ajan näkisikään.

Tänään sairaalassa vauva nukkui 2h unet. Satuimme huomaamaan kun poika silmät kiinni otti aiemmin unien aikana suusta pudonneen tuttinsa ja siirsi sen rintakehältään takaisin suuhun varmoin ottein. Ja jatkoi uniaan <3

Vinkkejä tuohon nukuttamiseen otetaan vastaan. Mitään en halua tehdä, mikä sisältää lapsen tarkoituksellista huudatusta. Muutoin kuulisin mielelläni. Onko paras tapa sylitellä lapsi unen partaalle ja viedä sitten sänkyyn? Vai antaa iltarutiinien jälkeen meuhkata itsensä sammuksiin sängyssään? Vai mitenhäh? Meillä siis sivuvaunupinnis (yksi laita pois ja vanhempien sängyssä kiinni), joten lasta ei voi turvallisesti jättää yksin nukahtamaan. Tuskinpa tuo suostuisikaan. Esikoinen nukahti puolitoistavuotiaaksi käytännössä aina rinnalle iltaisin. Kuopus syö mahansa täyteen ja lähtee sit remuamaan.

Viime yön poika kuitenkin nukkui kokonaan oman sänkynsä puolella. Ja nukkui hyvin. Heräsi kolmesti ennen kuin ehdin viereensä ja sen jälkeen vain kai neljä kertaa. Aika vähän.