Olen jo aika pitkään tottunut nukkumaan aavistuksen univajeisena ja heräilemään läpi yön. Se on toiminut ihan mukavasti. Kun on jatkuvasti vähän väsy, sammuu heti kun on tilaisuus ja kaikesta uniajasta saa tehokkaimmin kaiken irti. Imetys öisin vielä tehostaa nukahtamista vapauttaessaan rentoutumishormoneja. Yöherätyksiä on ollut poikasen aloitteesta hyvin pitkään jo 4-7kpl yössä. En ole silti kokenut olevani ihan kamalan väsy. Lukeminen englanniksi on takkuillut, mut muuten on ollut ok olo. Helpottaa kun voi imettää vauvan nopeasti takaisin unen partaalle ja kun ei sitä varten tartte kuin tissi paljastaa ja asentoa muuttaa.

Viime yö olikin sit kumma. Vauva nukahti yhdeksän tienoilla, eikä herännyt kun kömmin viereensä kolme tuntia myöhemmin. Heräsi sitten vasta viideltä. Olin silloin jo aika kevyessä unessa tottumattomuuttani. Katsoin jopa kelloa. Vauva söi oikean rinnan, sitten vasemman, ei tullut vielä uni, joten oikeaa vielä ja sit vielä vähän vasenta ennen kuin nukkumatti nappasi mukaansa. Tavallisesti yksi tissi riittää. Seitsemän aikoihin tuo otti vähän maitoa. Könysi polvilleen röyhtäisemään ja käsittääkseni sitten laskeutui makuulleen nukkumaan. Varttia vaille ysiltä heräsimme kumpikin aika hyvin levänneinä lääppimään toisiamme naamoista.

En tiedä miten paljon se vaikutti, että esikoinen kotikäynnillään herätti vauvankin kahtena yönä oksentaessaan. Ja sit valvottiin sängynsiivoushärdellin ajan. Ehkä vauva ajatteli, et no nyt mää saan nukkua ja veteli hirsiä ihan urakalla. Katsellaan miten jatkossa.

I-täti vauvalle just ny: "Miks sää oot noin nätti poika?"