Vauva sai viitosrokotteen ja oli illalla hieman kuumeinen ja sai supon. Siinä se, oikeastaan. Seuraavana päivänä pidettiin kälylle yllätysvauvakutsut. Pienellä porukalla saatiin yllätettyä täysin. Mulla karkas mopo vähän lahjojen kanssa. Ompelin kaksosille kestovaippasetit, raapimatumppuja, aiemmin tein iiiiison imetystyynyn, jotta kaksoset pääsevät maitoilemaan yhdessä ja ostettiin vielä harsoja ja imetysrannerenkaat siihen päälle. Ne imetysrannekorut on eri väriset ja musta niissä oli aika kiva toimintaperiaate. Kuvittelisin ainakin, että kaksosten kanssa väsyneenä on ihan mahdoton muistaa kumpi söi kummasta tissistä ja kuinka kauan sitten viimeks. Mut jos nimeää eriväriset korut kummankin per vauva, ni koruja siirtämällä ranteesta toiseen imetysten mukaan pysyy kärryillä kuka söi viimeks mistä. Ja korussa on numerohelmiä 1-12 joiden avulla voi pientä merkkiä liikuttelemalla seurata myös milloin kumpikin on syönyt viimeks. Jos mul olis kaksoset ni noi korut olis ihan ehdottomat. Nytkin on jo hankalaa muistaa yhden kanssa, että kummasta se viimeks söi ja sit mää puristelen tissejä ja mietin et tuntuuks tää tyhjemmältä vai tää ja häh.

Mut jos mulla mopo karkas noitten lahjojen suhteen, ni kiitos kälyn keksin uuden kohteen, joka sai suorastaan rekan lähtemään käsistä. Melkeen £100 arvoisesti. Meinaan scrapbook-askartelu. Ja voi kameli ku tässä on melko lähellä kauppakeskus jossa on kaksi kauppaa, joissa myydään askartelutarvikkeita. Toinen on halvempi ja toinen on iso ja täynnä pelkkää askartelutavaraa kahdessa kerroksessa. Siis APUVA. Mä ostin heti kaks kansioo, että teen pojille omat albumit ja sit hoksasin et mullahan on ihan tyhjänä hyllyssä vielä hääkuvia varten vuosi sitten Norjasta ostettu albumi. Sit valkkaamaan kuvia ja tulostamaan niitä ja tekemään sivuja ja askartelemaan tuntitolkulla! Että siksi tää blogi ei oo ny oikeen päivittyny.

Ja sit keksin yrittää ottaa osaan yhteen hyväntekeväisyystempaukseen, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa intialaiseen orpokotiin jonkinlaiseen keskostenhoitokaappiin tai koneeseen. En mä tajuu muuta ko et tarpeeseen tulis. Eli ompelin muutaman kangaspussin ja myyntitulot menee sinne hyväntekeväisyyteen. On ne niin pikkuruisia ne intiassa syntyvät vauvat ja muutenkin aika epäreiluja kohtaloita lapsilla. Yksikin vauva hylätty siksi, että oli perheen neljäs tyttö eikä perheellä ole varaa niin monien tyttöjen myötäjäisiin ja vanhemmat pelkäsivät isovanhempien huolehtivan vauvan pois päiviltä jos vievät kotiin. Ja kun kattelee kuvia sellasista täysiaikaisina about 2kg painoisina syntyvistä vauvoista, ni ku katoin sit tota meen 7kg/3kk mötkyläpötkylää, ni eka mieleen tuleva sana oli "elintasovauva".

Olen kuullut juttua, että usein vauvoille tulee siinä noin 3kk iässä tiheän imun kausi, jolloin vauva tilailee runsaalla rinnan imemisellä lisää maitoa kasvavaan tarpeeseensa. Ja mitä tekee tää meen mötky? Se rupee harvemman imun kaudelle. Ei se oikeen huoli maitoa enää ellei oo nälkä ja se tarkottaa että syöntivälit on venyneet 1-2 tunnista 2-3 tuntiin. Öisin vetää unta palloon yhtäjaksoisesti 6-8h yhä. Mä oon tässä jo jonkun aikaa odottanu, et koska se rupee heräileen taajemmin. Esikoinenkin nukkui alkuun pitkiä öitä, mut sit myöhemmin pahimpina kausina en saanu öisin yhtäkään 2h pätkää edes nukuttua, kun poika tartti rintaa aina nukahtaakseen. No, tää osaa nukahtaa itte ja mää koitan muistaa sallia tuon taidon pysyä hengissä. Liian helposti tyrkkään tissiä tai tuttia suuhun kyllä.

Harvemman imun kausi on ny tarkottanu, että välillä rinnat ehtii täyttyä vähän liikaakin. Imetän yhden rinnan aina kerrallaan ja toiselle saattaa tulla lepoa aika montakin tuntia. Olen sitten lypsänyt maitoa ja lypsymaidolle meillä on kysyntää. Esikoinen meinaan tulee heti osingoille jos näkee mun lypsävän. Juo mukista maitoa yleensä vaan kulauttaen kaiken menemään vauhdilla ja sanoo että hyvää. Usein pyytää lisääkin.

Ai niin, pojille syntyi pikkuserkku perjantaina. Onnea tätäkin kautta pienen pojan vanhemmille ja isosiskolle!